Xiaomi

Xiaomi е китайска компания за електроника със седалище в Пекин. Тя прави и инвестира в смартфони, мобилни приложения, лаптопи и свързаната с тях потребителска електроника.

Xiaomi пуска първия си смартфон през август 2011 г. и бързо печели пазарен дял в Китай, за да стане най-голямата китайска компания за смартфони през 2014 г. От 2017 г. Xiaomi е петата по големина компания за смартфони в света, а от началото на второто тримесечие на 2018 г. Xiaomi се превърна в четвъртият по големина производител на смартфони в света. Компанията Xiaomi се разширява в разработването на по-широка гама от потребителска електроника, включително екологична уредба за интелигентен дом (IoT).

Xiaomi има 15 000 служители в Китай, Индия, Малайзия, Сингапур и се разширява до други страни като Индонезия, Филипините и Южна Африка. Lei Jun, основателят и главен изпълнителен директор на компанията Xiaomi , има нетна стойност от 6.8 милиарда щатски долара. Той е 24-ият най-богат човек в Китай през 2017 г. Xiaomi е четвъртата най-ценна компания в света, след като получи 1,1 милиарда щатски долара финансиране от инвеститорите, което прави оценката на Xiaomi повече от 46 милиарда щатски долара.

Компанията не спира да произвежда нови модели часовници и да изработва все по-функционални смарт часовници, които да радват всеки техен притежател.

Chasovnicite.bg е оторизиран онлайн търговец на марката Xiaomi. Всички часовници са оригинални и се доставят с безплатна доставка и оригинална кутия.

Прочетете още...
Сортирай по: Изглед:
Покажи по:
Сортирай по: Изглед:
Покажи по: