Sandoz

Sandoz е швейцарска марка за часовници, създадена първоначално в края на 19-ти век от Хенри Сандоз, близо до Таванис, Швейцария. Сега има много варианти на името на Sandoz, като от 1971 г. насам марката Sandoz е разделена на четири основни области на производство, поради лицензирането му за наемане или продажба и до четири отделни марки - Sandoz Singapore, Sandoz Hong Kong, Sandoz Swiss и Sandoz Spain (Munreco). Всички те произвеждат часовници под името Sandoz.

От дългогодишната си история компанията произвежда ексклузивни модели часовници, използващи иновативни технологии. Тези модели станаха популярни не само в Европа, но и в други страни по света. Анри Сандоз, основателят на компанията е бил смятан за пионер в областта на производството на часовници. Движенията, създадени от него през 1938 г., получават наградата на обсерваторията "Нотел". За една година марката представя продукцията си на изложението, което обикновено се провежда в Цюрих. Там получава и първата награда и признанието на всички.


В средата на миналия век марката "Sandoz" е специализирана в производството на ултра-фини часовници. Модел 333 е добър пример за такъв часовник. Моделът HSF 56 е признат за новаторски и изключителността му е в своето движение. Движението е снабдено с нова система, която почти напълно компенсира вибрациите и осигурява равновесие между частите и елементите на движение и задната страна.
Часовникът Sandoz е представен в някои колекции, които включват класически модели часовници и спортни модели. Кръглите, правоъгълните и квадратните кутии са изработени от неръждаема стомана. Моделите са снабдени с ремъци от естествена кожа или каучук в различни цветове. Също така металните гривни могат да изпълнят всеки модел от всяка серия.


В колекциите на Sandoz са представени и обикновени часовници и хронографи. Часовниците Sandoz са за хора, които обичат да бъдат стилни и забелязвани.

Chasovnicite.bg е оторизиран онлайн търговец на марката Sandoz. Всички часовници са оригинални и се доставят с безплатна доставка и оригинална кутия.

Прочетете още...
Сортирай по: Изглед:
Покажи по:
Сортирай по: Изглед:
Покажи по: