Озареното око за съвременния човек: Несуми Корбо

6.08.2020

Тази седмица ще разгледаме четвъртото издание на шведската марка Nezumi Studios, 1960-те и 70-те, вдъхновени от Corbeau. Nezumi не е ново име за серията Vintage Eye, като преди това ние разгледахме популярния им модел за модели на Voiture, вдъхновен от модерния модел на вокалите от 2016 г., и последвалите го в Baleine, които взеха влиянието си от еклектичната група от исторически водолази и спортни часовници. Corbeau продължава да следи тази нишка в нарастващите колекции на марката, като черпи влиянието си от някои от най-известните утилитарни хронографи от последния половин век и като ефективно ремиксира тези елементи с други исторически нюанси и нови черти, за да създаде часовник, който е несъмнено негова.

https://static.watchtime.com/wp-content/uploads/2018/11/image.png

Новият Corbeau се предлага в три различни цветови варианта: най-модерният е Corbeau 1, който използва калъф от черна стомана и сив циферблат с бели и черни акценти. След това има Corbeau 2, също с калъф от черна стомана, но сега използвайки черен циферблат с изкуствена патина и бели акценти, които най-много напомнят за рекордите на новата серия. Последният колорит е тактичният PVD Corbeau 3, който се отличава най-вече в оцветяването на калъфа и панела, но и чрез използването на изцяло черен циферблат с патина акценти. Всеки от часовниците е оборудван с избор от три различни найлонови ленти в стил НАТО, за да добави допълнително към своята хищническа аеродинамична хронология хронограф.

Има много подробности за часовника, които ще бъдат разпознати за онези, запознати с марката, като се започне с външните аспекти в 40-милиметровата стоманена кутия. Със своите бутала на помпата, подписана корона и леко усукани калпаки, калъфите не само напомнят популярния стил, който се вижда в Omega Speedmaster, но и оригиналната Voiture на марката чрез същата конструкция. Покриването на стоманената обвивка е еднопосочният панел (същият дизайн като гмуркане на Baleine), който определя тона на модерния военен стил на модела, докато се впускаме по-дълбоко в дизайнерските му характеристики. Под акрилно-упоменатия куполен сапфирен кристал е авиационният повлиян циферблат с външен минутен пръстен, отпечатани арабски цифри и три потънали поддиапазона за 24-часов брояч, секунди и часовник за часовника за часове на 3, 6 и 9 часа.

Малкото лого на Nezumi се намира точно над центъра на дисплея, с помощта на Corbeau скрипт, който го балансира над долния под-циферблат, докато две спринцовки се плъзгат над дисплея, заедно с прозореца за проследяване на хронограф. Часовникът използва движението Seiko VK63 Mecha-Quartz, което използва основно кварцово движение с допълнителен механичен хронограф. В момента Corbeau е на разположение за $ 345 на американския пазар и $ 400 с ДДС за жителите на ЕС.

Както всеки от предходните часовници, произведени от студиото, Corbeau е домакин на редица ретро дизайн в модерния формат. Основните му влияния се наблюдават от 60-те години Heuer Autavias (подобно на това повторно издание на TAG Heuer от 2017 г., разработения от Heuer Bundeswehr 1550 SG в средата на ХХ век, началото на 70-те години Lemania "Viggen" Хронографи от Porsche Design.

От Autavia ще забележите подобен общ стил в комбинацията на рамката за гмуркане с тройните под-натискащи бутони; докато влиянието на Бундесвера се вижда не само в комбинацията "панталони" и "хронограф", но и в минутния пръстен и арабски цифри. От "Viggen" (който покрихме съвременното повторно издаване от Siduna миналия август) отново виждаме подобна конфигурация между показалеца, хронографа и часовниковите маркери, но сега с допълнителна военна херметичност, която не се вижда на клънкер Heuer модели. И накрая, виждаме влиянието на други часовници като емблематичните хронографи на Porsche Design в по-малки подробности, като матовото PVD дизайн, намерено на Corbeau 3, или Jaeger-LeCoultre Diver в ръцете на спринцовката, или Omega Speedmaster в кривината на уши.

Това, което е уникално за Corbeau, е как марката обединява всички тези елементи заедно в един модел, за да създаде модернизиран военен стил като някои други на пазара днес, особено в тази ценова точка. Между комбинацията от цветове, изкуствени патини, ръце, цифри и корпус от стомана, Corbeau предлага незабравимо изживяване на традиционен часовник стил мил-спец. Всичко това се прави в комбинация с няколко допълнителни детайли, които се превръщат в отличителни белези на марката Nezumi, както в стила на панела, дебели ръце на под-натиска, движението Mecha-Quartz, различните цветови опции и калъф с изрезки и гравиран случай. Можех да включа брояча на седалките Speedmaster с логото на марката, използван като противотежест, подобно на това, което се вижда на Voiture, да се добави към уникалния стил на компанията, но предполагам, че обикновеният показалец е по-честен за рекордите на Corbeau. 

Способността на младата марка да ремиксира ерата на часовника - миг-спец авиационни часовници в случая на Corbeau - със съвременни технологии и уникални дизайни, специфични за марката. В допълнение към това марката започва да проявява еднаквост в елементите, които използва в часовниците си, като стила на под-натиска, ръцете и касетата, или дори по-малко забележимо в хибридното движение Seiko, което намалява цената на модела значително, което го прави по-достъпен като цяло.

© Developed by CommerceLab