Adriatica

Adriatica е независима компания, която произвежда висококачествени часовници повече от 80 години. Историята на марката обаче датира още от средата на деветнадесети век. Марката е тясно свързана с Швейцарската компания за часовници, създадена през 1852 г. в Монтией. През 1931 г. Swiss Watch Co. регистрира марката Adriatica и започва да произвежда часовници под това име. Оттогава компанията запазва основния си принцип, а именно да предоставя на своите клиентите висококачествени часовници със съвременен дизайн на справедливи и разумни цени. Адриатика се смята за уважавана и забележителна марка, което се дължи отчасти на производството на златни и позлатени часовници за дами и господа. Моделите са били много популярни в Европа, особено в Скандинавия, като след това марката се разширява и въвежда нови пазари в Източна Европа.

Точката на преобръщане на марката идва през 1962 година, когато Adriatica стартира своя световен шампионски модел, който бързо се превръща в един от най-популярните часовници на 60-те години на миналия век. Благодарение на силния си дизайн и най-съвременните технологии часовникът е бил изключително привлекателен за господата, които се интересуват от напредъка и съвършенството. Въвеждането на световния шампион на Adriatica се оказва важна стъпка в модернизирането на идентичността на марката. В момента Adriatica създава часовници със съвременни стилове и дизайн. Компанията използва само най-добрите материали, включително неръждаема стомана 316L, злато, керамика и титан, както и съвременни технологии като PVD, което гарантира трайността на покритието.

Всеки часовник Adriatica е подпечатан със знак "Swiss Made". Етикетът доказва, че продуктът отговаря на високите стандарти за качество, надеждност, точност и външен вид, които са споменати в швейцарското законодателство. По време на своята история компанията премества местоположението си от Biel / Bienne до Базел и след това през 1962 г. до Каморино в Тичино, най-южния кантон на Швейцария. Кантонът Тичино граничи с Италия. В продължение на десетилетия италианските влияния са ключови за дизайните на Адриатика. Те носят леко докосване на духа на марката, което е особено видимо в дамската колекция. Днес Adriatica е международно признат и добре познат бранд, представен в 35 страни по света, включително Германия, Ирландия, Полша, Русия, Украйна и САЩ.

Chasovnicite.bg е оторизиран онлайн търговец на марката Adriatica. Всички часовници са оригинални и се доставят с безплатна доставка и оригинална кутия.

Прочетете още...
Сортирай по: Изглед:
Покажи по:
Сортирай по: Изглед:
Покажи по: